Statens Hus

Statens Hus ligger sentralt i Trondheim, og er et bygg som huser en rekke offentlige leietagere. Etto Bygg har siden 2019 hatt ansvaret for flere større prosjekter.

FAKTA OM PROSJEKTET
• BAS: Geir Hegge
• Byggherre: Entra
• Oppgave: Ombygging og rehabilitering av fellesområder, toalettsoner og møterom
• Bemanning: 12-15 stk (Både tømrere og flislegger)
• Prosjektets periode: Mai 2019 – mars 2021
• Største utfordring: Å jobbe i lokaler hvor leietakerne oppholder seg.

BAS Geir Hegge er ansvarlig for gjennomføring av prosjektene.

ET BYGG AV STØRRELSE
Med sine 29 994kvm og seks etasjer er bygget fra 2000 et stort prosjekt. Det huser både kantine, møteromsfasiliteter og en felles resepsjonstjeneste. Etto Bygg fikk jobben med både koordinering av alle fag og utførelse av bygningsjobben. Vi kan vise til ferdige rom og landskap med et moderne preg.

Etto Bygg har pusset opp lysgården i Statens Hus.
Robert Lysheim, ansvarlig for de moderne stålhimlingene som er blitt installert i Statens Hus.

Totalt er det ca 5000kvm som skal pusses opp, og i den anledning er det mange hensyn å ta. Kontorlandskap og fellesarealer skal fornyes, og vil gjennomgå en betydelig oppgradering. Under hele prosessen har Etto Bygg forholdt seg til tredjepart på bygget, og har hatt nøye fokus på reduksjon av støynivå, rengjøring og HMS for både ansatte og leietakere på bygget.

– Vi lagde et «prøverom» til å begynne med for å vise leietakerne hvordan sluttresultatet skulle bli. Dette satte vi opp på en liten uke, fullt fungerende med elektronikk, forteller BAS Geir Hegge. Det er positivt å kunne vise de som jobber i bygget at alt «bråket» og rotet vil ha et flott resultat, forteller Geir.

Prøverom for kontorarealer.

INNHOLDSRIK JOBB
Oppussingen har resultert i mange ulike oppgaver og tverrfaglig samarbeid mellom byggfag og tekniske fag. Noen av oppgavene som skal gjøres er legging av ny himling, rehabilitering av 9 toalettsoner, oppgradering av alle lysgårder, sliping av gulv, ny teppelegging og maling.

– Leveranser vi er stolte av er spilevegger og plassbygde konstruksjoner som også er bygd av oss etter ønske fra byggherre og arkitekt, forteller Geir.

Vår egen murer har lagt ny flis i de oppgraderte toalettsonene.

Prosjektet ble ferdigstilt i mars 2021.

Flere prosjekter